Munkatársaink

Ismerjen meg minket!

Dr. Uzsoki László LL.M.

irodavezető ügyvéd

Uzsoki László irodavezető ügyvéd több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a gazdasági jog számos területén. Ügyvédi karrierje mellett dolgozott multinacionális nagyvállalati környezetben is. Több éven keresztül jogi igazgatóként a MOL Nyrt. magyarországi és regionális jogi szervezetét vezette, amely során a MOL Nyrt. és a MOL-csoport magyarországi, valamint romániai, szerbiai, szlovéniai és ukrajnai tevékenységének és vállalatainak jogi támogatását irányította. Közreműködött a MOL Nyrt. csoportszintű és magyarországi tevékenységének különválasztására irányuló szervezeti átalakításában, valamint a MOL-nak az algyői földgáztároló társaságban lévő tulajdonrészének az értékesítésében.

Fő szakterülete a társasági jog, a társaságirányítási ügyek és a vállalatfelvásárlási (M&A) ügyletek. Több éves tapasztalattal rendelkezik továbbá a nyilvánosan működő részvénytársaságokra vonatkozó tőkepiaci szabályozás, valamint a földgáz- és a villamosenergiaipari szereplőkre vonatkozó szétválasztási („unbundling”) szabályok területén.

Jelenleg is több vállalat felügyelő bizottságának és a Budapesti Értéktőzsde Felelős Társaságirányítási Bizottságának a tagja.

Jogi diplomáját 1998-ban szerezte a Pécsi Tudományegyetemen. Az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében 2002-ben Európa jogi szakjogász végzettséget szerzett. Számviteli végzettséggel is rendelkezik. Angolul és magyarul dolgozik.

Dr. Landini-Palkó Barbara

alkalmazott ügyvéd

Pályafutását ügyvédi irodában kezdte majd multinacionális nagyvállalati környezetben több jogterületen is dolgozott. Kiemelt jogterület a gazdasági jog, különösen a társasági jog valamint a belföldi és nemzetközi kereskedelem jogi támogatása, amely területen jelentős tapasztalatokat szerzett a MOL-Csoport jogtanácsosaként. Részt vett a MOL Nyrt. szervezeti működésének csoportszintű és helyi tevékenységének szétválasztását támogató projektben, valamint a MOL-csoport kereskedelem területén az ágazatot érintő típusszerződések kialakításában.

Jogi diplomáját 2004-ben szerezte, szakvizsgáját 2007-ben tette le. Számviteli és mérlegképes könyvelői végzettséggel rendelkezik. Angolul és magyarul dolgozik, japán nyelvvizsgával is rendelkezik. Ezen kívül két kisgyermek édesanyja.